Armeense Stichting ANI

 

Armeens voetbaltoernooi Pinksteren

Belastingaangifte over 2018

Beste mensen. Het is weer tijd voor de belastingaangifte 2018 (inkomstenbelasting voor particulieren). Voor hulp bij de aangifte kunt u weer bij ons terecht. Let op, aangifte moet voor 1 mei ingestuurd worden. Lukt het niet voor 1 mei, dan moet er uitstel aangevraagd worden. Jaaropgave , DIGI-D en bonnetjes of bewijzen voor aftrekposten meenemen.

Afspraak maken kan ook, bel dan met Armand Karaoglan 06-43988500

Afbeeldingsresultaat voor dodenherdenking maastricht

Op het Herdenkingsplein

Dodenherdenking 4 mei

Woensdag 4 mei aanstaande vindt op het Herdenkingsplein de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Om 20.00 uur worden alle slachtoffers van oorlog en geweld herdacht met twee minuten stilte. Burgemeester Penn-te Strake is bij de herdenking aanwezig en legt een krans namens de stad Maastricht. Het programma start om 18:30 uur.

Programma
Om 18.30 uur start de oecumenische dienst in de Sint Servaasbasiliek met muzikale medewerking van de Capella Sancti Servatii. Na deze kerkdienst volgt een stille tocht naar het Herdenkingsplein. 

Om 19.30 uur start daar de herdenking, waarbij gelegenheid is tot het leggen van kransen en bloemen. Het Comité Dodenherdenking Maastricht stelt iedereen in de gelegenheid om een roos te leggen bij het monument van Appie Drielsma.

 

 

 

 

4 Mei Dodenherdenking

18:30 kerkdienst in de Servaaskerk, van daaruit stille tocht naar Herdenkingsplein met toespraak burgemeester, ceremonie kranslegging en 2 minuten stilte om 20:00. 

http://oldambtnu.nl/wp-content/uploads/099_4mei_herkdenken.gif

Belastingaangifte 2016

Beste mensen. Het is weer tijd voor de belastingaangifte 2016 (inkomstenbelasting voor particulieren). Voor hulp bij de aangifte kunt u weer bij ons terecht. Let op, aangifte moet voor 1 mei ingestuurd worden. Lukt het niet voor 1 mei, dan moet er uitstel aangevraagd worden. Jaaropgave , DIGI-D en bonnetjes of bewijzen voor aftrekposten meenemen.

Afspraak maken kan ook, bel dan met Armand Karaoglan 06-43988500

 

SYSTEM OF A DOWN KOMT NAAR PINKPOP (LANDGRAAF) OP 3, 4 & 5 JUNI

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de bevestiging van SYSTEM OF A DOWN is er weer een prachtige naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2017. De Amerikaanse heavy-metalband is een van de pioniers en bekendste nu-metal acts van de wereld waarbij ze intense metal combineren met rap, Oosterse melodieën en zelfs jazz. Aan het begin van deze week werd al bekend dat Green Day naar Landgraaf komt!

System of a Down wordt in 1994 opgericht in Hollywood en bestaat uit zanger Serj Tankian, gitarist Daron Malakian, bassist Shavo Odadjian en drummer John Dolmayan. De leden van de band hebben Armeense roots wat duidelijk terug komt in de muziek van de band. System of a Down is niet beroerd om politieke thema’s en sociale gebeurtenissen in haar nummers te verwerken, zo gaat de grootste hit van de band ‘Chop Suey’, uit 2001, over de genocidecrisis in Armenië. “Our goal has been to stay open to whatever currents guide us through our lives – musically, thematically, in every way, to be ourselves,” verklaart zanger Serj Tankian. “Our songs and themes range from political to social to daily angst to love to hate to dope.”

In 2015 stond System of a Down voor het laatst in Nederland. In een uitverkochte Ziggo Dome speelde de band met de ‘Wake Up The Souls’ tour waarmee ze stilstond bij de Armeense genocide van 100 jaar eerder. Die tour werd afgesloten met het eerste optreden van de band ooit in ‘thuisland’ Armenië. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armeense president bezocht onze stichting op 20 oktober 2016 

 

Podium Multicultureel Maastricht,  2 november 19:00 uur in Het Trefcentrum te Maastricht

 

  

CONCERT INTERNATIONAAL KINDERKOOR

 

CONCERT SOBORNOST EN LILIT

 

Deken Hanneman van Maastricht overleden

In Maastricht is donderdagavond (2 juni) pastoor-deken mgr. Mathieu Hanneman overleden. Deken Hanneman had al een aantal jaren te maken met de gevolgen van kanker waarvoor hij nu ook weer therapie onderging. Hij zou in oktober dit jaar zijn 40-jarig priesterjubileum gedenken. Hij is 65 jaar geworden. De uitvaart vindt op zaterdag 11 juni plaats.

"De mensen om hem heen, de priesters van het dekenaat, het kerkbestuur en de Maastrichtse geloofsgemeenschap zijn diep bedroefd over het overlijden van onze geliefde deken", zegt Joseph Goumans van het kerkbestuur van de Sint Servaasbasiliek in Maastricht.

Mathieu Hanneman werd op 31 augustus 1950 in Kerkrade geboren en op 9 oktober 1976 tot priester gewijd. Vervolgens was hij kapelaan in Bocholtz. In 1982 werd hij pastoor van de parochie Christus Koning in de Heerlense wijk Nieuw-Einde. In 1987 volgde zijn benoeming tot pastoor-deken van Horst. Precies 25 jaar, sinds april 1991 was hij pastoor van de Sint-Servaasparochie in Maastricht en deken van het dekenaat Maastricht. Dat zilveren jubileum zou hij samen met zijn 40-jarig priesterjubileum in oktober gaan vieren. Daarnaast was hij sinds 2000 pastoor van de parochies H. Anna en H. Lambertus en sinds 2011 waarnemend pastoor van de parochie H. Joannes Bosco, eveneens in Maastricht. Ook was hij tussen 2002 en 2004 waarnemend pastoor van de Maastrichtse H. Gulielmusparochie.

Deken Hanneman was sinds 1991 tevens lid van het Kathedraal Kapittel van het bisdom Roermond, het hoogste adviesorgaan van de bisschop. Ook was hij tussen 1998 en 2003 lid van de diocesane Priesterraad. In 1996 werd hij door paus Johannes Paulus II benoemd tot kapelaan van Zijne Heiligheid, een eretitel waaraan het voeren van de aanspreektitel ‘monseigneur’ verbonden is.  

De uitvaart van deken Hanneman vindt zaterdag 11 juni om 11.00 uur plaats in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Aansluitend aan de uitvaartmis zal de begrafenis plaatsvinden te Kerkrade. Hier zal deken Hanneman worden begraven in besloten kring in het familiegraf aldaar. Op donderdag 9 juni van 15.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag 10 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur is er gelegenheid, voor iedereen die dit wil, om afscheid te nemen van deken Hanneman. Hij zal, in gesloten kist, worden opgebaard in het Bergportaal van 'zijn' Sint Servaasbasiliek waar de wacht zal worden gehouden door leden van de verschillende parochiële verenigingen. Hier kan ook het condoleance-register worden getekend. Vrijdagavond 10 juni om 19.00 uur is in de Sint Annakerk, gelegen aan de Via Regia 100 te Maastricht, een Heilige Mis uit dankbaarheid ter intentie van pastoor-deken Hanneman.

Geschenk Armeens monument aan de stad Maastricht

Op zondag 15 mei 2016 om 11:30 is er een plechtige onthulling door de burg. van Maastricht van een Armeense kruissteen/chatsjkar. Dit monument is een geschenk van ons aan de stad Maastricht. De locatie is Het Vagevuur, Maastricht. Bij de onthulling zullen vele hoogwaardigheids-bekleders aanwezig zijn. Direct na de onthulling volgt de processie ter ere van St. Servaas. 

 

Internationaal Armeense Voetbaltoernooi

Dit jaar op 1e Pinksterdag organiseert Ani een internationaal voetbaltoernooi. Gespeeld wordt op de velden van sportpark De Geusselt, vlak bij het zwembad van Maastricht. In de avond is er een feest in de Maastricht Music Hall (Platte Zaal) met zanger Vrej  Sahagian.

 

Nationale Dodenherdenking en Memorial Day Margraten

Op 4 mei zullen we weer aanwezig zijn op de Nationale Dodenherdenking. Locatie: Herdenkingsplein, Maastricht, aanwezig zijn vanaf 19:30 uur. Om 18:30 is er een speciale mis in de Servaasbasiliek. Vlag op halfstok van zonsopgang tot zonsondergang.

Op zondag 29 mei a.s. herdenken we alle gevallen Amerikaanse soldaten tijdens de ceremonie op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Aanwezig zijn vanaf 14:30 en denk aan gepaste kleding. 

 

Stadsprocessie Sint Servaas, in het centrum van Maastricht

De Armeense kerk zal ook weer deelnemen.
Datum: Zondag 15 mei
Startplaats: Keizer Karelplein,  bij Servaasbasiliek.
Tijd: 11:30-13:30

 

Op 24 april a.s. is alweer de 101e herdenking van de Armeense Genocide

Ook dit jaar gaan we deze herdenken bij het genocidemonument in Almelo. De stichting Ani heeft weer een bus geregeld. Ieder kan zich aanmelden bij Levon of Armand of per mail.

Datum: zondag 24 april 2016
Vertrek: 9:00
Vetrekplaats: Stadionplein 2, 6225 XW Maastricht (parking Mc Donalds bij Geusseltstadion/MVV)

 

 

 

 

 

ani.maastricht@gmail.com